Graag stel ik me even voor…

Hans van der Vloed, in 1952 geboren in Rotterdam. Na mijn middelbare school heb ik van 1970 tot 1973 in de reclamebranche gewerkt. Hierin kon ik niet echt mijn draai vinden en zodoende ben ik bij toeval in de houtbranche terecht gekomen. Ik specialiseerde mij in de import van plaatmateriaal, voornamelijk triplex/multiplex en in 1985 ben ik met behulp van enkele zakenvrienden een importbedrijf gestart dat in ruim 26 jaar is uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming binnen de Nederlandse houthandel.

Van jongsaf aan had ik veel belangstelling voor tekenen, schilderen en…..muziek. Als 12-jarige jongen mocht ik met mijn oudste broer mee naar  een promenadeconcert in de Rotterdamse diergaarde.  Ik was diep onder de indruk en deed mijn uiterste best om mijn inspiratie om te zetten in een schilderstukje in plakkaatverf.

Schilderen in de Dordogne

Bekijk dit werk met een glimlach…

Concert 1964 - Hans van der Vloed

Concert 1964 – Hans van der Vloed

Het pianospelen ging mij niet zo goed af en rond mijn twintigste ontdekte ik het schilderen met olieverf. Dat vond ik een geweldige uitdaging maar helaas had ik te weinig tijd in die jaren om mijzelf echt te bekwamen in het schilderen. De verf bleef mij uiteraard wel lokken en incidenteel produceerde ik wel eens wat maar een echte lijn zat er toen nog niet in. Daarnaast was ik in bepaalde jaren lid van de volksuniversiteit waar ik in groepsverband soms leuke dingen maakte.

Na een paar seizoenen “model boetseren” in Frankrijk startte ik rond 2000 weer met een cursus tekenen en schilderen in mijn woonplaats Zeist. Ik koos heel bewust hiervoor omdat boetseren en beeldhouwen mij minder aanspraken.

In 2008 volgde ik met goede vrienden een schildercursus in de Dordogne in Frankrijk. We kregen les van Jean-Paul van Boxtel (www.jeanpaulvanboxtel.com). De wijze waarop Jean-Paul les gaf, vond ik dermate inspirerend dat ik mag stellen dat dit een doorbraak is geworden in mijn eigen schildercarrière. Inmiddels heb ik vele workshops bij Jean-Paul gevolgd en ik ervaar dat mijn inzicht in het schilderen en mijn technische vaardigheid enorm zijn toegenomen. Naast mijn drukke werkzaamheden schilderde ik al bijna ieder moment dat ik wat vrije tijd had.

Mede door het schilderen heb ik besloten een opvolger in mijn bedrijf te aan te stellen en in januari 2012 kon ik veel  zakelijke zorgen achter mij laten en kon ik mij intensief met het schilderen gaan bezighouden.

In mijn huis in het centrum van Zeist beschik ik over een heerlijke atelierruimte waar ik uiteraard veel uren per week te vinden ben. Naast de workshops van Jean-Paul van Boxtel, volg ik sinds drie jaar ook lessen bij Anne Jitske Salverda van het Wijks Atelier (www.annejitskesalverda.nl). Tevens ben ik al een aantal jaren lid van het het schilderscollectief Contrast. Regelmatig schilder ik met andere deelnemers tijdens het maandelijks Open Atelier van Contrast. Daarnaast exposeer ik op de tentoonstellingen die door Contrast worden georganiseerd.

Als u het leuk vindt een keer een kijkje te nemen in mijn atelier, bent u van harte welkom. Bel of mail mij dan graag eerst even om een afspraak te maken.